rosaachter
Huize St. Rosa rosavoor

Home Omgeving Prijzen Contact

obdam

Obdam

Obdam maakt deel uit van de gemeente Koggenland. Uitgestrekte polders, vaarten en slootjes, schilderachtige dijkweggetjes, oude molens (waaronder een wipwatermolen uit 1670), bloembollenpracht in het voorjaar, kortom een rustgevend landschap in de overal oprukkende verstedelijking.

Obdam ligt zeer centraal in de provincie Noord-Holland, dus heel gunstig voor allerlei uitstapjes.En Obdam heeft een station! Binnen 10 minuten staat u in het centrum van Hoorn, het vroegere Zuiderzeestadje; in nog geen 15 minuten bevindt u zich in Alkmaar, bekend om z’n kaasmarkt, z’n grachten en historische panden. En Amsterdam! In 55 minuten loopt u op de Dam. Ook de kust is niet ver. Met de auto doet u er ongeveer 30 minuten over om de zee te aanschouwen.

Noord-Holland

Noord-Holland is bij uitstek een fietsprovincie. Veel fietsroutes, uitgezet door de ANWB, lopen door en vlak langs Obdam en met het ‘knooppuntensysteem’ kunt u zelf de mooiste tochten samenstellen. Ook wandelaars komen volop aan hun trekken. Zo loopt het Noord-Hollandpad dwars door Obdam, is het ‘rondje Wogmeer’ een mooie dagwandeling van ongeveer 14 km ( horeca onderweg) en voor de liefhebbers voor een korter traject, is er de wandeling van zo’n drie kwartier langs de ringvaart.

En neem uw verrekijker mee, want Obdam heeft een heel interessant vogelgebied, een waterberging.

Nog een leuk bericht voor golfers: op nog geen 5 km van Obdam, in Spierdijk, is een golfterrein aangelegd.

wipwatermolen

Huize St Rosa Dorpsstraat 113 1713 HD Obdam